Kanselleerkultuur: Sit af daai musiek

ONTHULLINGS WAT WALG

Kanselleerkultuur: Sit af daai musiek

Die ontwaking oor ‘gevoelens’ en ‘menswees’ was deel van die strelende klankbaan van ons jeug. Maar die laaste paar jaar se onthullings oor sekere kunstenaars walg haar só dat sy nou groot dele van haar mondigwording moet hersien, sê FLORENCE DE VRIES.

If they say why (why?), why (why?) Tell them that it’s human nature…
– Michael Jackson

IN 1996 word ons en dié liedjie deur die wêreldberoemde popkoning Michael Jackson, volwaardige tieners. Die kombinasie van sy fluisteragtige stem en die ragfyn harmonieë het dié perfekte ballade verwesenlik. Dié ontwaking oor “gevoelens” en “menswees” was deel van die strelende klankbaan van ons jeug.

Vir talle oomblikke in daardie delikate jare van Suid-Afrika se oorgang was dit sy musiek wat ons herinner het dat die liggies van volwassenheid daar doer in die verte vir ons flikker. Die wêreld was aan ons voete. Voor dit sou ons eers by die standerdsespartytjie met die bottel brandewyn op die witplastiektafel die steekpyn van die yl sigaretrook in ons oë beleef. Daarmee saam ook die eenvoud van ’n onskuldige rondgeskuifel totdat iemand iewers in die donker opgehou huiwer het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.