Geldtekort nie net studente en aktiviste se probleem, maar ons ...

#FEESMUSTFALL

Geldtekort nie net studente en aktiviste se probleem, maar ons almal s’n

Sy dink nie Suid-Afrika kan studiegeld eenvoudig laat vaar nie, aangesien daar diegene is wat kan betaal en daar studente is wat slegs gepas is vir hoofstroom-graadprogramme, maar alternatiewe kan beter ingespan word om te verseker dat almal wat wil studeer dit kan doen. Ons leiers moet die denke in ons samelewing verander sodat 'n graad nie die enigste opsie is nie, skryf CELESTE CAMPHER.

SOOS ek hier sit en skryf aan hierdie stuk, kyk ek elke af en toe na my foon vir 'n SOS-boodskap van my oudste dogter, wat tans 'n tweedejaar-arbeidsterapiestudent is. Sporadiese ontwrigting van akademiese aktiwiteite het weer kop uitgesteek op die hoofkampus van die universiteit in die Rosestad. 

Aangesien die meeste van die studente wat terug is op die kampus vir klasse van die mediese fakulteit is, is my dogter en die res van die mediese studente die swaarste getref deur hierdie ronde van ontwrigtende betogings. Soos die jongmense sê: “Die mediese studente moes een vir die span vat."

Hierdie betogings hou meesal geen fisieke gevaar in vir die nie-betogende studente en die personeel op die kampus nie, maar dit is ontwrigtend en ontstellend om te aanskou. Akademiese aktiwiteite word soms skielik ontwrig en eiendom verwoes, en dit is baie traumaties vir diegene wat nie deelneem nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.