‘Terwyl die aasvoëls draai, sterf al twee my ouers’

OM TE STEEL VAN DIE SIEKES

‘Terwyl die aasvoëls draai, sterf al twee my ouers’

Vir diegene wat persoonlike verlies ervaar het, is verslae oor Covid-korrupsie nog pynliker, skryf SAM MKOKELI.

  • 04 Junie 2021
  • Vrye Denker
  • 6 min om te lees
  • Artikel 7 van 28
  • Sam Mkokeli

EK kan nie my konflik en woede wegsteek nie. Albei my ouers is verlede Desember dood weens Covid. Die beeld van my ma se lyk in die lykshuis sal my vir ewig bybly. Dit inspireer my ook, asof dit 'n boodskap stuur: Gaan aan, my seun. 

Ek het aangegaan, gelig deur die veerkragtigheid waarvoor sy so bekend was en haar filosofie van “draai die ander wang, my seun", wat diepgewortel was in haar geloof en haar grootword in Suid-Afrika onder apartheid. Haar ouers het haar Nomonde genoem, en Patience. Patience beteken dieselfde as Nomonde. Blykbaar moes die boodskap benadruk word deur haar twee keer dieselfde naam te gee. 

Ons het twee dae voor haar dood gepraat toe sy van 'n hospitaal in die Oos-Kaap af gebel het, waar sy in die hoësorgeenheid was. Sy was heel vrolik en wou weet hoe dit met my gaan. Sy het ook gevra oor my pa, wat positief getoets het en saam met my tuis in isolasie was. Sy was aan die beter word, het die dokter gesê. Sy moes minder praat, so ons het minder gebel.  ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.