×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Cyril se krag-besluit bewaar die skyn van ideologiese vyandigheid

IETS IS VREEMD HIER ...

Cyril se krag-besluit bewaar die skyn van ideologiese vyandigheid

Die ANC verkies om in die openbaar 'n ideologies gespanne verhouding met die markekonomie se belangrikste rolspelers te hê, skryf PIET CROUCAMP. Tog is daar verskeie tekens dat pres. Cyril Ramaphosa die mening van bedryfsleiers belangrik ag.

DIE afgelope week het ek 'n brief van 'n swaargewig-regsfirma in Johannesburg ontvang. Hul kliënt, 'n groot kanon in die bemagtigingsekonomie, maar ook 'n ekonomiese mededinger in eie reg, is erg omgekrap omdat ek in die media gesê het pres. Cyril Ramaphosa  het in die voorafgaande weke met hom en ander rolspelers vergader. 

My bewering was dat dié gesprekke daartoe gelei het dat die president sy minister van minerale en energie oortuig het om wysigings te maak aan die beleid vir privaat kragopwekking. Die kliënt is een van die entrepreneurs wat op massiewe skaal in groenenergie belê en staan ook aan die hoof van 'n beduidende deel van die mynbedryf. Dat hy en ander rolspelers geraadpleeg sou word, klink na die mees logiese en natuurlike waarskynlikheid denkbaar. 

Maar dit was nie hoekom hy op my radar beland het nie. Hy is nog nooit by enigiets opportunisties betrek waarvan ek weet nie en sy teenwoordigheid in die ekonomie was nog nooit omstrede nie. My bron, wat normaalweg baie betroubaar is, vertel my egter die ongedurige sakeman, soos baie ander diknekke in die sakewêreld, het wel met die president vergader. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X