×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die Republiek van Ramaforie verloor sy onskuld

WAT AS?

Die Republiek van Ramaforie verloor sy onskuld

Die kommer van die opperbevelvoerder van ons gewapende magte oor 'n Marikana 2.0, skryf HEINDRICH WYNGAARD, laat die wetstoepassingsagentskappe uitgelewer aan die onderduimse optrede van die aanhitsers van geweld of die planberamers wat hom as partyleier en staatshoof wil ontsetel.

PRETORIA het nie geval nie, die Uniegebou is nie omsingel nie, pres. Cyril Ramaphosa is nie aangehou en uit sy amp gestel nie; en die openbare uitsaaier is nie oorgeneem nie. 'n Noodtoestand is ook nie afgekondig nie; en die huidige beperkings op ons bewegings, wat Sondag opgeskort of verleng kan word, is deur die Covid-pandemie meegebring en nie deur die dramatiese gebeure van 'n week gelede nie.

Maar die geweld, brandstigting en plundertogte wat wel plaasgevind het, word ons tóg ook meegedeel, behoort nie onafhanklik beskou te word van 'n groter, geheime plan deur politieke vyande van Ramaphosa (en die demokrasie én die grondwetlike bestel) om die land te destabiliseer nie. Dit is wat ons sover weet, gegrond op wat ons gesien gebeur het – en wat ons wéét, soos dit mos nog altyd in ons land was, is dat die ergste toe nie gebeur het nie. Asof die gebeure nie erg of ontstellend genóég was nie; asof die dodetal (gister laatmiddag op 337 vasgestel) nie tragies is nie.

Welkom in Suid-Afrika, die Ramaforie-republiek van uitsonderlikheid...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X