×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
KLIP IN DIE BOS | Cyril is nie perfek nie, maar wie sal beter ...

VERDIEN MEER LOF AS AFTAKELING

KLIP IN DIE BOS | Cyril is nie perfek nie, maar wie sal beter vaar?

Daar is 'n bankrotskap van uitmuntende leierskap in die ANC, skryf CHARL THOM. En hy het Ramaphosa ontmoet toe dié NUM-leier was en beïndruk het met sy skerp intellek, onderhandelingsvaardighede en redelikheid.

  • 17 September 2021
  • Menings & Debat
  • 4 min om te lees
  • Artikel 18 van 33
  • Charl Thom

DIT is skynbaar deesdae hoogmode om president Cyril Ramaphosa in vlamme af te skiet – veral op sosiale media. Verstaan my mooi, ek besef Ramaphosa is nie perfek nie. Niemand is nie. Hy maak foute, maar ten minste erken hy dit. En hy is en bly net 'n mens van vlees en bloed.

Persoonlik kan ek aan niemand in die ANC se topstrukture dink wat, realisties gesien, Ramaphosa kan vervang en beter as hy sal vaar in die pos nie. Ja, dit dui op 'n bankrotskap van uitmuntende leierskap binne die ANC. Maar dis 'n werklikheid en enige ander hoofleier sal immers uit die geledere van die regerende meerderheidsparty moet kom.

Dit sou sekerlik geregverdig wees om te verwag dat die ANC ná amper drie dekades in die regering al sou kon spog met 'n aantal leiers wat uitstaan as toekomstige hoofleiers. Ongelukkig nie. Dink nou maar aan die gewese minister van gesondheid, dr. Zweli Mkhize. Nie baie lank ná die begin van sy termyn as minister nie is van hom gepraat as 'n moontlike president. Maar, soos ons almal weet, lyk dit of daai sterretjie verskiet het. Wie bly oor?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X