×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
KLIP IN DIE BOS | Moet Zuma ‘wit geregtigheid’ kry?

DELIKATE SAAK

KLIP IN DIE BOS | Moet Zuma ‘wit geregtigheid’ kry?

Oudpres. Jacob Zuma gaan eers oor sowat vier weke weet of sy regspan se pogings om die hoofaanklaer in sy korrupsieverhoor van die saak verwyder te kry, geslaag het. Die aanklagte teen Zuma en die Franse wapenvervaardiger Thales spruit uit die wapenooreenkoms van 1999. Maar is 'n wit aanklaer voor 'n wit regter in 'n wit regstelsel uit Europa vandag gewens? vra LAURIE GREYVENSTEIN.

DIE hooggeregshof moet nou besluit of Jacob Zuma se verhoor sal voortgaan met advokaat Billy Downer wat sal optree as die hoofaanklaer. Daar behoort nie enige twyfel te bestaan oor die bevoegdheid van die staatsadvokaat wat die vervolging teen Zuma moontlik mag waarneem nie.

My vraag is verder of die verhoor voor die “wit” regbank, naamlik regter Piet Koen, moet voortgaan en of hierdie “wit geregtigheid” gewens is in die lig van die uiters plofbare situasie in KwaZulu-Natal.

Downer word deur Zuma se regspan daarvan beskuldig dat hy nie onafhanklik en onpartydig is nie. Hierdie bewerings word ten sterkste deur Downer en die staat ontken en die hof sal binnekort uitsluitsel daaroor gee...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X