×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
OPE BRIEF | ‘Ons is bekommerd oor die rigting wat die IRR ...

IDEOLOGIE EERSTE

OPE BRIEF | ‘Ons is bekommerd oor die rigting wat die IRR ingeslaan het’

'n Groep van 80 besorgde persone spreek in 'n ope brief hulle kommer uit oor die rol wat die Instituut vir Rasseverhoudinge (IRR) tans in Suid-Afrika speel. Hulle meen die instituut stel sy eie ideologiese voorkeure bo sy taak om rasseverhoudinge te verbeter, en bevorder disinformasie oor klimaatsverandering, entstowwe en rassisme. Ons plaas die volledige brief in Engels.

WE write as current and former members of the South African Institute of Race Relations (IRR) and other concerned citizens to express our disquiet at the direction the IRR has taken and its current role in South Africa. 

The IRR was once a major player in the human rights movement in South Africa. According to its own historian, Ellen Hellmann, it was “specifically established to promote interracial goodwill and to conduct investigations bearing upon race relations. The two main objectives of its constitution adopted in 1932 read: 

To work for peace, goodwill and practical co-operation between the various sections of the populations of South Africa.To initiate, support, assist and encourage investigations that may lead to greater knowledge and understanding of the racial groups and of the relations that subsist or should subsist between them.” (Hellmann: 4). ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X