×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Stilswyend geniaal, al is daar nie ’n woord oor die Beloofde Land

SÊ NET NIKS

Stilswyend geniaal, al is daar nie ’n woord oor die Beloofde Land

TINUS HORN wonder oor die Israeliete se gebrekkige navigasie, Danie Gerber in 'n foonhokkie en Quinton de Kock wat aanvanklik tjoepstil was.

MOSES was nie goed met woorde nie. Hy het boonop gehakkel, en moes sy ouboet Aäron saamsleep om met Farao te onderhandel. Die Farao, sou mens raai, was ’n besige man. Het hy tyd gehad om met Moses te staan en ha-ha-ha-hanna-hanna? Sekerlik nie.

Maar wanneer mens aan Moses terugdink, vergeet mens van sy gebrekkige woordvaardighede. Mens dink aan die ou wat die Rooi See oopgekloof het sodat die Israeliete kon deurstap. Geniaal! As daar destyds anger management-opleiding beskikbaar was, sou hy ver kon kom. Dalk al die pad tot in die Beloofde Land.

Soos Moses, is Quinton de Kock en Danie Gerber nie goeie sprekers nie. Hulle genialiteit lê elders. Dalk het dit ’n rol gespeel in Quinny se besluit om tjoepstil te bly nadat hy die sportwêreld, en die wêreld van rassekonflik, se weergawe van ’n kosmiese storm ontketen het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X