×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Hoe om Cyril nié uit te daag nie

ANC-LEIERSKAPSVERKIESING

Hoe om Cyril nié uit te daag nie

Voornemende uitdagers van Cyril Ramaphosa se ANC-leierskap moet leer uit Lindiwe Sisulu se doodgebore poging om die Grondwet en die regbank in die proses sleg te sê, skryf PIET CROUCAMP. Want albei dié instellings geniet die vertroue van die meeste Suid-Afrikaners.

LINDIWE SISULU se presidensiële ambisies is volgens alle aanduidings doodgebore. As daar nog ander kandidate in die ANC is wat ’n strategie probeer bedink om Matamela Cyril Ramaphosa in Desember 2022 die stryd aan te sê, is die Sisulu-fiasko ’n duidelike les hoe om dit nié te doen nie.

Naas die Grondwet,is die regbank die één instelling wat Suid-Afrikaners in meningspeilings as betroubaar aandui. Die regbank is getransformeer, verteenwoordig die demografie van Suid-Afrika in groot mate en funksioneer grootliks onafhanklik van politieke inmenging.

Die DA sal wel beweer daardie aanname neem nie onlangse bewyse van kaderontplooiing op die regbank in ag nie. Maar dit was ook die stormram van Luthuli-huis, Gwede Mantashe, wat eendag met ’n suur smaak op sy palet gesê het: Ons stel die regte regters aan, maar wanneer hulle op die bank sit, strook hulle uitsprake nie met die ANC se wel en wee nie.  ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X