×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Bring bedrewe afgetredenes terug werk toe, sê Imtiaz Sooliman

‘DIE LAND BEHOORT AAN JOU EN MY’

Bring bedrewe afgetredenes terug werk toe, sê Imtiaz Sooliman

Die ‘vader’ van Gift of the Givers sê vaardige afgetredenes moet terugkeer na die werkplek en die land help regruk. Hy het nou heel moontlik ’n rou senuwee van die revolusionêre aangeraak, sê ISMAIL LAGARDIEN.

’N KORT video van dr. Imtiaz Sooliman, stigter van Gift of the Givers, het verlede week soos ’n veldbrand op die internet versprei. Op sy unieke ongekompliseerde manier het hy verduidelik wat hy meen Suid-Afrikaanse munisipaliteite nodig het om funksioneel te word en dienste flink en bekwaam te lewer. Die videogreep is die moeite werd om te kyk. Een ding wat my opgeval het, was sy klem op vaardighede, maar veral dié wat per ongeluk of doelbewus oorbodig “gemaak” is. Of as ek wyle Sampie Terreblanche mag parafraseer: vaardighede nou “lost in transformation ...”

Die meeste mense sal teen dié tyd weet Gift of the Givers was tot dusver só suksesvol en doeltreffend in al sy ontwikkelings- en hulpverleningswerk dat sommige mense graag wil hê Sooliman moet Suid-Afrika se volgende president word. Maar soos ek vir mense soos Dikgang Moseneke, Khathu Netshitenzhe, Thuli Madonsela of selfs Trevor Manuel sou sê: Bly uit Suid-Afrikaanse politiek. Die varke sal jou opvreet.

In die videogreep op die internet het Sooliman spesifiek na hoogs vaardige afgetrede mense verwys wat na die werkplek kan terugkeer en die land weer op die been kan help bring. Met hierdie oënskynlik onskadelike oproep het Sooliman dalk ’n rou senuwee van revolusionêre aangeraak wat noodwendig, en suiwer op grond van ras, die “terugkeer” van afgetrede mense na die werkplek sal teenstaan – veral as hierdie afgetredenes as “nie-Afrikane” beskou word. Voordat ons in die Suid-Afrikaanse situasie delf, kan ’n mens gerus kyk na ervarings elders in die wêreld, in lande waar afgetrede staatsamptenare met ’n diep institusionele geheue en hoogs ontwikkelde vaardighede as ’n ryk bronne-aar waardeer word...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X