Mislukkende staat? Of net struikelend?

RUITERLOSE PERD

Mislukkende staat? Of net struikelend?

DOUW KRÜGER dink die term “struikelende staat" is 'n goeie beskrywing van die Suid-Afrikaanse situasie, al sien hy groot rooi vlae wapper.

DIE term “struikelende staat" het onlangs hier in Vrye Weekblad sy verskyning gemaak as ’n beskrywing van die Suid-Afrikaanse situasie. Dit spreek meer tot my as “mislukkende staat" – al sien ek groot rooi vlae wapper.

’n Atleet kan ’n hele ent struikelend voortsukkel en nog steeds die wedloop suksesvol voltooi. My Land Rover het dit al by geleentheid hikkend en stotterend tot by die werktuigkundige gemaak en is herstel.

“Struikelend” spel onstabiliteit, gebreke, agteruitgang en groot risiko’s, maar darem nog nie mislukking nie. “Mislukkend”, daarenteen, verwoord ’n soort tonnelvisie. Dit is net ’n kwessie van tyd voor die einde aanbreek...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.