Om van ’n ander mens se gatvelle riempies te sny

JOU LAND BEDANK JOU ...

Om van ’n ander mens se gatvelle riempies te sny

ANASTASIA DE VRIES skryf oor ‘daai Sars-mannetjie’ en ‘Keiser Kaalgat’, die paaiboelie wat mens so kasty oor geld wat jý in die aangesig van jóú sweet verdien het.

WEE jou as jy van ’n ander mens se gatvelle riempies sny, het haar ouma altyd gesê as sy gedink het haar sak word geruk. Dan het sy diep en lank gesug, haar kopdoek stywer getrek en die woorde gespreek wat menige opportunis se verval voorspel het: “Sny jy wattie sny ken maar. Jy sil nog langs jou skoensole loop.” Hulle het, gewoonlik. Haar ouma se sugte het nie op varke geval nie, haar woorde soos sout: daar waar hulle geval het, het die gras verdor.

Maar as daar nou een mannetjie is op wie haar ouma se soutwoorde nie werk nie, is dit daai Sars-mannetjie. Hy vra en vra en sy gee en gee. Jaar ná jaar. Klokslag elke jaar. Dié tyd. Vensterbriefie in die pos: FINAL DEMAND. In rooie, rooie hoofletters nogals, vir ingeval sy dit mis? FINAL DEMAND. Skaars ’n maand nadat haar belastinggoete in is. En sy nog afbetaal aan die vorige jaar se skuld. Give a woman a break, say! Maar sy weet dit al. Daai skuld sal teel soos muise. Al wat sy nie weet nie, is hoeveel sy dié slag moet inbetaal. Verrassing! Koebaai Krismisklere, koebaai elke ou bederfie vir nog ’n jaar se arbeidsaamheid. Want nee, hy wat die sny ken, sny. ’n Ekstra pond van daai jy-weet-watse-velle, asseblief en dankie.

Jou land bedank jou .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.