Peperduur Madiba-kuns: foefie vermoed

Ware kuns?

Peperduur Madiba-kuns: foefie vermoed

’n Nederige skets deur oudpres. Nelson Mandela met ’n allemintige verwagte verkoopprys word op 2 Mei in Amerika opgeveil. MELVYN MINNAAR ruik lont oor die opgeblase reklame – want hoe eg is die netjiese handtekening? Hoe skilder ’n mens met kryt? En hoeveel het sy “kunsonderwyser” hom bygestaan?

Sestien jaar nadat die stof gaan lê het oor een van die mees onverkwiklike projekte van Nelson Mandela se later jare, kondig die Britse kunsafslaer Bonhams met groot geskal aan dat hy ’n “skets” deur die oudpresident op 2 Mei in New York ter veiling aanbied.
“Powerful work” is die opgeblase reklame-voorbrand vir groot geld waarmee Bonhams die beskeie tekening, The Cell Door, Robben Island, aan die wêreld bekend maak. Nou ja, “powerful” is nie juis waaraan ’n mens dink wanneer jy dit bekyk nie, maar die verwagte opbrengs wel: tussen $60,000 en 90,000 (R840,000 en R1,3 miljoen)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X