Kolonialisme: nee, Helen, dit stink!

SKANDGESKIEDENIS

Kolonialisme: nee, Helen, dit stink!

Die skurke in twee nuwe boeke gaan oral eenders te werk: val in, hys jou vlag, verklaar ’n gebied tot jou eiendom en die inwoners tot jou onderdane. DEBORAH STEINMAIR lees Ek is Hendrik Witbooi deur Conny Braam wat later vanjaar in Afrikaans verskyn, en Zakes Mda se The Zulus of New York, en wonder hoe ons kolonialisme ooit gaan wegleef.
DAAR is soveel vermaaklike spookasem wat op Facebook gedeel word, soos dié whatsapp van ’n halfgeletterde Amerikaanse bakvissie: “I love the smell of his colon.” En met ’n Freudiaanse sprongetjie van die sinapse beland ek by ....

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X