Ry die angs jou? In SA is jy beslis nie alleen nie

GOGGA MAAK VIR BABA BANG

Ry die angs jou? In SA is jy beslis nie alleen nie

Angsversteuring is die algemeenste geestesiekte in Suid-Afrika. Een uit elke vyf Suid-Afrikaners skrik snags wakker met ’n angsalarm wat loei, of word helder oordag aan die keel gegryp deur vae vrese. MICHÈLE MEYER wil weet hoekom.

MYNE wag tot goed verby nanag.

Dis nie ’n stadige bewuswording van wakkerwees nie. Meer ’n dawering in die hartkamers; 'n skrik wat vassteek in die keel. Oë wyd oop soos dié van 'n Botox-bekeerling – ek sweer ek sien in die stikdonker nag. Gedagtes tik op die maat van my kardio-metronoom, donder in my binne-oorkanale en griffel hulself in my korteks.

My slim sielkundige beveel aan dat ek ’n notaboek op die bedkassie hou, onthoue daarin neerpen. Met die nagskrik-lysie uit my kop – leesbaar op papier – klik dit soms die metronoom af. Ek haal stadiger asem, draai op my sy en vergeet van die pole wat smelt. Die rand wat in sy moer is. Ace se adderlikheid. Of nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.