Herschel Jantjies se lang pad van Kylemore tot by die Wêreldbeker

RUGBY

Herschel Jantjies se lang pad van Kylemore tot by die Wêreldbeker

Die Springbok-skrumskakel se pad uit Kylemore tot waar hy vandag is, was lank en moeilik, maar sy ouers en die inwoners van dié klein dorpie in die Wes-Kaap was heelpad agter hom, skryf SIBUSISO MJIKELISO.

  • 27 September 2019
  • Mense & Kultuur
  • 9 min om te lees
  • Artikel 14 van 29
  • SIBUSISO MJIKELISO

IN die paar weke voordat Herschel Jantjies in Junie sy verrassende debuut vir die Springbokke teen Australië  op Ellispark gemaak het, het sy familie die mees Kylemore-ding wat enigeen van Kylemore nog ooit gedoen het, gedoen: Hulle het ’n Quantum propvol gepak met vriende en familie van die dorpie, net buite Stellenbosch, en padkos gelaai vir die lang tog na Johannesburg – 16 ure op die pad. 

Sy pa, Sammy (55), sy ma, Adeline (48), en die jongste van hul twee seuns, Sammy-Jo, het besluit om nee te sê vir die eersteklas-vliegkaartjie wat hulle heeltemal verniet sou kry omdat hul kind vir die Bokke uitgedraf het. Maar die warm gemeenskapsbande wat Kylemore bind, was te sterk vir hulle om die tog alleen aan te pak. Hulle moes eenvoudig ’n paar bure en familielede saamvat. 

“Dit was ’n fantastiese ondervinding," het Sammy Jantjies aan New Frame (https://www.newframe.com/herschel-jantjies-journey-to-world-rugby-stardom/) gesê. “Die atmosfeer in die stadium was onverbeterlik. Dit was ons eerste keer by Ellispark en van die mense wat om ons gesit het, het nie geweet ons is Herschel se ouers nie. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.