My fiktiewe lewe: Dít is die jaar se beste fiksie

VAKANSIE 2019

My fiktiewe lewe: Dít is die jaar se beste fiksie

Karakters en storielyne bewoon haar bewussyn; sy het kamers vol fiktiewe vriende. Die regte lewe speel tweede viool, skryf DEBORAH STEINMAIR oor haar leeslandskap van 2019.

MY eerste werk was in die Potchefstroom Openbare Biblioteek. Daar was ek in 1984 leser in die kinderbib. Ek het heeldag in ’n pakkamertjie gesit en lees om stapels jeugboeke te keur vir moontlike aankoop. Dit was die lekkerste werk ooit en dit het my lewenslank bederf. Een van die skrywers wat daar my hart gesteel het, is Paul Zindel. In sy boek Pardon me, you’re stepping on my eyeball, spuitverf die versteurde tiener-hoofkarakter die volgende teen ’n muur: Reality is just a crutch for those who can’t face science fiction.

 En vanjaar het ek uiteindelik ’n beroepsleser geword – ’n lewenslange droom. Ek sit op kantoor en lees, ry in ’n waas huis toe en lees verder. Karakters en storielyne bewoon my bewussyn; ek het kamers vol fiktiewe vriende. Die regte lewe speel tweede viool. Die werklikheid is immers ’n kruk vir diegene wat nie kans sien vir fiksie nie.

Begin 2019 het ek pligsgetrou boekgehou van wat ek lees. Maar toe val die lysie agter die bedkassie in en toe ek weer sien, is ek 11 boeke agter en kan ek nie die titels onthou nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X