×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Dag in die lewe van Danie du Toit, tuimeldroërdigter

STEMNOTAS

’n Dag in die lewe van Danie du Toit, tuimeldroërdigter

“Ek dink oor die algemeen moet ons almal meer soos Bruce Springsteen, Harry Potter en Jesus wees,” sê die Spoegwolf-voorman en nou debuutdigter Danie du Toit vir BIBI SLIPPERS halfpad deur ’n dag lange gesprek via stemnotas. Luister onderaan na 'n snit uit die nuwe Spoegwolf-album, See.

DIS 08:27 en dié Dinsdag begin soos ’n droom: Die digter Danie du Toit se oggendstem rasper (op ’n geweldig aangename manier) uit my WhatsApp-inbox. Hy praat oor rugby en beskuit.

Ja, dis dieselfde Danie wat ook ’n rockster is, die voorman van Spoegwolf, maar vir die volgende 10 en ’n half uur praat ons heen en weer op WhatsApp voice notes en teks-boodskappe oor sy eerste digbundel, Warmer voor die tuimeldroër.

Laataand sal die gesprek ook by die nuwe Spoegwolf-album, See, draai, maar nou is Danie in Pretoria besig om beskuit in koffie te druk terwyl hy rugby-hoogtepunte – Frankryk teen Engeland – saam met sy vriend en agent, Len Muller, kyk. Jip, ’n digter met ’n agent wat die Stormers ondersteun en dié week twee aande in die Atterbury-teater uitverkoop het – met ’n digbundel-bekendstelling. Dalk is dié Dinsdag ’n droom?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X