Flaters, volksvreemde name en komiese vertalings uit die ...

MATEBOE-MATEBOE

Flaters, volksvreemde name en komiese vertalings uit die TV-argiewe

‘In the year of Corona’ grawe JAN HORN in die argiewe van sy 40 jaar op die kassie vir ’n paar staaltjies en insidente wat die inperkingslewe ’n bietjie ligter sal maak. Daar was Riaan Cruywagen en ’n vet kat, ’n dorp met ’n moeilike naam, en ’n oorhaastige vertaling van ‘raap en skraap’.

REGSTREEKSE TV-uitsendings is lekker, maar ook senutergend. Die adrenalien loop hoog. Jy moet jou storie ken en so twee sinne vooruit dink wat jy gaan sê terwyl jou mond inhaal wat gesê moet word. Jy het nie die luukse van ’n tweede opname nie. Wat jy gesê het, het jy gesê. Dis uit op die lug en jy moet maar saamleef met jou blabse. Behalwe die nuus en sport word daar deesdae selde regstreekse uitsendings gedoen, maar in die dae voor die papegaailens – teksprojektor – het ons baie regstreeks uitgesaai.

Die Engelse het mos ’n gewoonte gehad om ’n geskiedkundige gebeurtenis te begin met die woorde: “In the year of our Lord.” Nou, “In the year of Corona” krap ek in my argiewe van 40 jaar se TV-uitsendings rond op soek na stories en insidente uit my kassie-loopbaan om die inperking ’n bietjie uit te perk.

Die dag toe Riaan lag..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.