Boeke om jou te laat lag: Ons wil skater, maters

GILLERS

Boeke om jou te laat lag: Ons wil skater, maters

Wat ons nou nodig het, is om te lag, skryf DEBORAH STEINMAIR. Sy vier van die snaaksstes – van die poepe en boudgleuwe waarsonder Afrikaanse humor nie bestaan nie, verby die pisfeministiese fynspotters tot by die raaksêers wat die spyker lig en ferm reg op die kop klits.

SAL daar ná hierdie waansinnige dae ’n nuwe letterkundige genre kop uitsteek – die grendelroman? En behoort enigiemand selfs te probéér om Anne Frank se dagboek die loef af te steek?

Wat ons nou nodig het, is om te lag. Ons wil skater, maters.

Watter boeke het my laat lag? Dié wat ek gelees het toe ek bloedjonk en beïnvloedbaar was, bly my by. Herman Charles Bosman se Groot Marico-stories het ons laat runnik. Zapzap: In Seepunt gaan dit pienk en plesierig was chaoties grappig. ’n Oujongnooi-skrywer en ’n uitgewersklerk raak met ’n bende rowers slaags wanneer haar papiersak vol geld met die boewe se buit deurmekaar raak. Elsa Joubert se eggenoot, Klaas Steytler, het dit onder die skuilnaam Jan Harmse geskryf...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.