Die verhale van mense wat soos ek lyk

’N PA EN SY DOGTERS

Die verhale van mense wat soos ek lyk

Haar werk aan haar pa en sy neef se kortverhaalbundel was haar geskenk aan hom en die mense van Wellington … want wat kan meer waardevol wees as ’n geskiedenis van hoe mens eens op ’n tyd gevoel het? vra FLORENCE DE VRIES.

Ek sal sterf en na my vader gaan, Wellington toe met lang bene blink in die lug. – Breyten Breytenbach

DIT gebeur soms dat mens iets te vroeg in jou lewe lees. Op 28 was ek hopeloos te onvolwasse om die skrywer Siri Hustvedt se essay getiteld “My Father/Myself” regtig te verwerk en te begryp.

Tog moes iets in haar woorde by my vasgesteek het, want dit was byna een hele dekade later toe my eie pa se kankerdiagnose my noop om weer hierdie skrywe – oor die verhouding tussen ’n pa en sy dogter(s) – op te tel...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.