LUISTER | Leon Wessels oor die woede teen FW

APARTHEID SE SPOKE

LUISTER | Leon Wessels oor die woede teen FW

JODY HENDRICKS het met oudminister Leon Wessels gesels oor oudpres. FW de Klerk se onlangse onttrekking aan ’n seminaar van die Amerikaanse Balieraad.

OUDPRES. FW de Klerk het hom einde verlede maand onttrek aan 'n seminaar oor minderheidsregte van die Amerikaanse Balieraad omdat hy nie homself of sy gashere in 'n verleentheid wou stel nie, gegewe die gelaaide klimaat oor rasseongelykheid wat tans die diskoers oorheers. De Klerk sou op 1 Julie dié virtuele geleentheid toegespreek het.

Sy beplande deelname het hewige kritiek onder aktiviste ontlok wat gevra het dat die Amerikaanse Balieraad sy uitnodiging moet kanselleer weens De Klerk se destydse betrokkenheid by die veiligheidsmagte van die apartheidsregering. Die FW de Klerk-stigting het dié aantygings verwerp en De Klerk geloof vir sy bydrae tot 'n nierassige, demokratiese Suid-Afrika.

Oudminister Leon Wessels sê in die meegaande podsending De Klerk se onlangse uitlatings oor of apartheid ’n misdaad teen die mensdom was of nie, was ’n fout, maar terselfdertyd behoort ons ook die bydrae te onthou wat hy het tot demokrasie in die land gelewer het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.