Misverstand in die diamantfabriek

BOEKUITTREKSEL

Misverstand in die diamantfabriek

Starlite Memories is die spotprenttekenaar DOV FEDLER se vermaaklike vertelling van sy ervarings in die filmbedryf in die 1980’s. Hy was regisseur van ’n Zoeloe-fliek wat sonder sy wete deur die apartheidsregering gesubsidieer is. In dié uittreksel kom polisiemanne teen diamantdiewe te staan, maar moenie alles glo wat jy sien nie.

DIS asof Dag 1 ’n ewigheid duur. Die rooftog moet nog verfilm word. Daar is drie tonele waaruit die rooftog bestaan. Dit begin by die wegkomkar oorkant die straat, dan beweeg dit die gebou binne. Daar is ’n veiligheidswag wat ook ’n medepligtige is. Dit vereis ’n hele paar opstellings.

Laastens kom ons by die werkwinkel. Hier stel ons weer tonele op waar die eintlike rooftog plaasvind, en moet dan terug straat toe vir die wegkomkans. Die baas van die bende, wat ek Getaway Gus gedoop het, wag om in my Datsun weg te jaag. Ons plan is om Gus agter die stuurwiel heel laaste te skiet.

Dis die vuurwapens wat almal senuweeagtig maak. Dis net kastig, maar die roofopset by die diamantfabriek is wel effens spannend. Daar is ’n gevoel van werklikheid aan alles. Niemand is op hul gemak nie, al is twee van die wapens namaaksels...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.