Covid-19 in die lesingsaal: Wat word nou van ...

WERKLOOS

Covid-19 in die lesingsaal: Wat word nou van joernalistiekstudente?

Deesdae sal jy sukkel om 'n joernalis te kry wat iemand aanmoedig om in hul voetspore te volg. Moet praktiese joernalistiekprogramme maar hulle deure sluit, of is daar juis 'n plek vir joernalistiekopleiding te midde van die krisis? MARENET JORDAAN dink so.

TOE die Stellenbosch-joernalistiekklas van 2001 die mediabedryf wou betree, was ons toekomskeuses eenvoudig: Jy soek (en kry) werk by een van Media24 of die Independent-groep se koerante. Enkeles het heel voortvarend op die internet weggespring by New Media. Die feit bly staan: As jy as joernalis wou werk, was die geleenthede volop.

Twee dekades later staan ek self as lektor voor die joernalistiekklas van 2020 in 'n tyd van ongekende onsekerheid. Vir hierdie studente is die toekoms allesbehalwe helder. Die Covid-19 pandemie het hul lewe heeltemal omvergewerp.

“Tyd strek nie meer vooruit nie, dit versplinter in voor, tydens en ná die pandemie,” skryf 'n string internasionale skrywers in 'n onlangse navorsingsartikel (https://coming.gr/wp-content/uploads/2020/07/1_SP_JEICOM_JUNE_2020_Bonk-et-al_Pedagogy-in-the-Time-of-Pandemic.pdf)vir die Journal of Education, Innovation, and Communication. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.