Die heerlike haasgat van sprokies en kinderverhale

EENDAG WAS DAAR …

Die heerlike haasgat van sprokies en kinderverhale

MADELEINE BARNARD is moeg vir misdaad en besluit om af te duik in die heerlike haasgat van kinderverhale en bekende sprokies. En hoewel sy in haar navorsing net die meer bekende oortjies van die seekoei raakgelees het, is sy nou vuur en vlam om aan te hou delf in hierdie skatkis.

DIT begin met ’n groeiende gevoel van genoeg is genoeg. Ek kyk al vir maande – nee, jare – misdaadreeks op misdaadreeks. Daar is immers min dinge lekkerder as die ontknoping van ’n komplekse komplot; die oplos van ’n moord beplan deur ’n verwronge baasbrein.

Maar die geweld en perversiteit word te veel vir my. Na nog een hoop artistiek gerangskikte derms of ’n boodskap uitgekerf in ’n oorlede boud kan ek nie kyk nie.

In die stowwerige boekrak kruie ek voorvinger-middelvinger deur boeke wat ek dekades lank aan vasklou bloot uit sentiment, boeke waarin my sesjarige self haar naam geskryf en ’n gesiggie geteken het, en kinderboeke wat ek by die liefdadigheidstannies gekoop het vir ’n appel en ’n ei maar nooit gelees het nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X