Robotte kan haikoes skryf, maar nie lieg nie

MENS EN MASJIEN

Robotte kan haikoes skryf, maar nie lieg nie

Sy word geïnspireer deur boeke oor menslike feilbaarheid en broosheid – hoe die hele skewe eksperiment in die weegskaal hang, skryf DEBORAH STEINMAIR. Boeke soos Ian McEwan se Machines Like Me, wat sy met verwonderde kopknikke gelees het.

EK het onlangs twee Afrikaanse boeke probeer lees.

Die grootste leser wat ek ken, sê nou die dag: Etienne Leroux het die Afrikaanse letterkunde geen guns bewys nie. Jonger skrywers het hom in blinde bewondering nageboots en boeke sonder storielyne begin skryf.

Dis waarom ek vir lank opgehou het om Afrikaans te lees. Daar is soms 'n naamlose saaiheid aan ernstige Afrikaanse literatuur, onbetwisbaar welgeskrewe en veelbekroon of te not. So asof ernstige skrywers meen dis benede hulle om 'n storie uit te dink...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.