Robotte kan haikoes skryf, maar nie lieg nie

MENS EN MASJIEN

Robotte kan haikoes skryf, maar nie lieg nie

Sy word geïnspireer deur boeke oor menslike feilbaarheid en broosheid – hoe die hele skewe eksperiment in die weegskaal hang, skryf DEBORAH STEINMAIR. Boeke soos Ian McEwan se Machines Like Me, wat sy met verwonderde kopknikke gelees het.

EK het onlangs twee Afrikaanse boeke probeer lees.

Die grootste leser wat ek ken, sê nou die dag: Etienne Leroux het die Afrikaanse letterkunde geen guns bewys nie. Jonger skrywers het hom in blinde bewondering nageboots en boeke sonder storielyne begin skryf.

Dis waarom ek vir lank opgehou het om Afrikaans te lees. Daar is soms 'n naamlose saaiheid aan ernstige Afrikaanse literatuur, onbetwisbaar welgeskrewe en veelbekroon of te not. So asof ernstige skrywers meen dis benede hulle om 'n storie uit te dink...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X