EREROL VAN DIE EERLIKES | Die helde wat opgestaan het vir die ...

DANKBAAR

EREROL VAN DIE EERLIKES | Die helde wat opgestaan het vir die waarheid en SA van die afgrond gered het

SUID-AFRIKA is diep gewond deur korrupsie, diefstal en 'n kultuur van onaantasbaarheid. Die lyn tussen reg en verkeerd het vervaag tot 'n dowwe stippellyn. Ons samelewing se morele weefsel hang aan 'n draad – en die feit dat daar darem nog 'n draad is, is net te danke aan die baie eerlike manne en vroue wat in ons donkerste ure opgestaan het vir die waarheid. Van hulle het met hulle lewe daarvoor betaal. ANNELIESE BURGESS, YOLANDI GROENEWALD en HANLIE GOUWS het 'n Ererol van die Eerlikes opgestel wat SA van die afgrond gered het. Hulle verdien ons eer en hulle verdien ons dank.

VAN hulle was fluitjieblasers wat vermoor is vir die waarheid wat hulle aan die lig wou bring. Van hulle was net eerlike amptenare wat hulle werk wou doen en wat geneutraliseer moes word omdat hulle in die pad gestaan het van die oneerlikes wat wou steel, of van die staatskapers wat hulle agenda in donkerte wou ontplooi, of regeringsamptenare wat net hulle eie gatte wou red. Daar is dié wat eers 'n pad deur hulle eie medepligtigheid moes wroeg voordat hulle uiteindelik vir die waarheid opgestaan het. 

Onder hulle is daar dokters en geregsdienaars, prokureurs en ondersoekbeamptes, raadslede en politici.

Lewens is verwoes, families verskeur, eerbare loopbane in die openbare diens tot stilstand geruk. Daar was selfdood en depressie. Huwelike wat uitmekaar geval het. Kinders wat die spoor byster geraak het. Daar is dié wat vandag steeds wegkruip of vrees vir hul lewe. Elkeen se pad was anders; baie se kruis dieselfde. Maar elkeen van die helde op ons Ererol van die Eerlikes het 'n duur en bitter prys betaal – vir ons. Dankie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X