’n Enkele verhaal oor ’n jagtog

BOEKUITTREKSEL

’n Enkele verhaal oor ’n jagtog

In die sesde hoofstuk van sy boek, 'n Enkele Verhaal, vertel DEON WIGGETT hoe hy Media24, waar Willem Breytenbach 'n senior bestuurder was, betrek het by sy jagtog na die man wat hom verkrag het toe hy 17 jaar oud was.

  • 23 Oktober 2020
  • Mense & Kultuur
  • 13 min om te lees
  • Artikel 18 van 31
  • Deon Wiggett

NÁ twee ure land ek in Kaapstad. Ek is ongemaklik oor die rit na Willem se huis; bang dat ek hom sal sien of, nog erger, dat hy mý sal sien. Ek stel dit dus uit deur met ou vriende en joernaliste te gesels. Hulle het skinderstories en gerugte en hoorsê – of “leidrade”, soos speurverhale dit noem.

Ek het middagete by ’n Italiaanse restaurant saam met Adriaan Basson, deesdae ’n vername redakteur. Ons is aan die Foreshore en Adriaan het oorgestap van die Naspersgebou. (Dit heet deesdae die Media24-gebou, maar vir enigiemand wat nie gister gebore is nie, bly dit die Naspers-gebou.) Adriaan was ’n skoongesigskoolseun toe ons mekaar leer ken het met Naspers se Nasionale Skoolkoerantprojek – ons albei was redakteurs van ons skoolkoerante en ons het goeie vriende geword. By Die Matie vier jaar later het ons ’n groot en kinderagtige uitval gehad wat grootliks my skuld was. Sedertdien het ek ons verhouding as gespanne ervaar.

Op die 15de verdieping van die Naspers-gebou is Adriaan nou hoofredakteur van News24. Ek het iemand nodig om my te help – iemand met geld. As ek probeer om Willem te ontmasker, sal hy ’n aansienlike bedrag geld aan ’n groot regspan betaal om my te dagvaar en te verneder terwyl regskoste die res van my lewe opvreet. Ek het iemand met prokureurs nodig...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.