Raymond Zondo: van arm seun tot regter-reus

ONAFHANKLIK VREESLOOS

Raymond Zondo: van arm seun tot regter-reus

Adjunk-hoofregter Raymond Zondo het die moeilikste job in Suid-Afrika. Maar wie is die man agter die fluweelstem, die pynlike hoflikheid en die skerp snydende intellek? vra ANNELIESE BURGESS.

ADJUNK-HOOFREGTER RAYMOND ZONDO se stem het dieselfde uitwerking as daardie beroemde CNN-agtergrondstem van James Earl Jones – gesaghebbend, diep en gerustellend kalm oor die soms stormagtige waters van die kommissie. Maar dit is ook sy houding, die manier waarop hy stil en uitdrukkingloos luister, en dan net op die regte oomblik ingryp met ’n vraag of vermaning om die getuienis in die regte rigting te laat vloei. Konsekwent hoflik. Byna gemoedelik, maar vlymskerp op sy merke.

Groen heuwels van Ixopo

Raymond Mnyamezeli Mlungisi Zondo is in 1960 tussen die groen heuwels van Ixopo in die KwaZulu-Natalse Middelland gebore – die heuwels wat Alan Paton beskryf het as “grass covered and rolling, and lovely beyond any singing of it”...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X