Vrystaat se wêreld-wiskundewonder uit Kameroen

'N PASSIE VIR AFRIKA

Vrystaat se wêreld-wiskundewonder uit Kameroen

Prof. Abdon Atangana van die Universiteit van die Vrystaat is onlangs ingesluit by 'n lys van die wêreld se top-1% wetenskaplike navorsers. ’n Merkwaardige prestasie vir ’n 35-jarige wat nog net sewe jaar in die navorsingsveld is. ANNELIESE BURGESS het met hom gesels oor sy reis van 'n brandarm kaalvoetseuntjie in Kameroen tot die akademiese kruin aan ’n Suid-Afrikaanse universiteit.

  • 11 Desember 2020
  • Mense & Kultuur
  • 11 min om te lees
  • Artikel 7 van 25
  • Anneliese Burgess

KOM ons begin by die pryse en erkennings.

Buiten Abdon Atangana is daar net nege ander Suid-Afrikaanse navorsers wat op die internasionale Clarivate Web of Science-lys verskyn. Minder as 6,200 of 0.1% van die wêreld se navorsers wat internasionale erkenning geniet, verskyn op dié lys.

“Prof. Atangana word gereken as een van ’n elitegroep wat vir hulle uitsonderlike navorsingsinvloed erken word. Dit word weerspieël deur die lewering van veelvuldige, hoogs aangehaalde referate, wat onder die top-1% sitasies vir veld en jaar op die Web of Science-sitasie-indeks geplaas word. Dié lys van top-1% wêreldbekende navorsers is gegrond op bydraes tot die wetenskaplike gebied oor 10 jaar. Prof. Atangana is deel van hierdie indrukwekkende lys danksy sy kruisveld-bydrae, wat wiskunde en toepassings in aktuele, werklike wêreldprobleme insluit. Dit is ’n merkwaardige prestasie, in die lig daarvan dat hy nog net sewe jaar ’n akademiese navorser is.” ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.