×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Vrystaat se wêreld-wiskundewonder uit Kameroen

'N PASSIE VIR AFRIKA

Vrystaat se wêreld-wiskundewonder uit Kameroen

Prof. Abdon Atangana van die Universiteit van die Vrystaat is onlangs ingesluit by 'n lys van die wêreld se top-1% wetenskaplike navorsers. ’n Merkwaardige prestasie vir ’n 35-jarige wat nog net sewe jaar in die navorsingsveld is. ANNELIESE BURGESS het met hom gesels oor sy reis van 'n brandarm kaalvoetseuntjie in Kameroen tot die akademiese kruin aan ’n Suid-Afrikaanse universiteit.

  • 11 Desember 2020
  • Mense & Kultuur
  • 11 min om te lees
  • Artikel 7 van 25
  • Anneliese Burgess

KOM ons begin by die pryse en erkennings.

Buiten Abdon Atangana is daar net nege ander Suid-Afrikaanse navorsers wat op die internasionale Clarivate Web of Science-lys verskyn. Minder as 6,200 of 0.1% van die wêreld se navorsers wat internasionale erkenning geniet, verskyn op dié lys.

“Prof. Atangana word gereken as een van ’n elitegroep wat vir hulle uitsonderlike navorsingsinvloed erken word. Dit word weerspieël deur die lewering van veelvuldige, hoogs aangehaalde referate, wat onder die top-1% sitasies vir veld en jaar op die Web of Science-sitasie-indeks geplaas word. Dié lys van top-1% wêreldbekende navorsers is gegrond op bydraes tot die wetenskaplike gebied oor 10 jaar. Prof. Atangana is deel van hierdie indrukwekkende lys danksy sy kruisveld-bydrae, wat wiskunde en toepassings in aktuele, werklike wêreldprobleme insluit. Dit is ’n merkwaardige prestasie, in die lig daarvan dat hy nog net sewe jaar ’n akademiese navorser is.” ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X