×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Verleidelike Kuba bly spook in SA se kop

OP 'N EILAND

Verleidelike Kuba bly spook in SA se kop

Een van die redes waarom sy die storie in haar 2019 roman, Grensgeval, laat oorspoel het na Kuba toe, is omdat sy dekades lank gefassineer was deur Kuba sonder dat sy ooit daar kon uitkom. Of dalk juis ómdat sy nie daar kon uitkom nie, skryf MARITA VAN DER VYVER. Sy beskryf 'n verleidelike dog troebel eiland wat vanweë die grensoorlog dekades later steeds aan Suid-Afrika geboei is.

IS die volgende stellings waar of vals?

Kuba is 'n aanloklike Karibiese eiland met 'n sensuele en hedonistiese atmosfeer wat toeriste betower.Kuba is 'n kommunistiese eenpartystaat waar enige vorm van politieke of sosiale protes genadeloos onderdruk word.Kuba se bevolking sukkel steeds om basiese lewensmiddels soos seep, tandepasta, melk en vele ander kosprodukte op leë winkelrakke te kry.Kuba het 'n uitstekende onderwysstelsel wat die afgelope halfeeu die persentasie volwasse geletterdes van skaars 40% tot 'n indrukwekkende 97% laat styg het.

Die verwarrende waarheid is dat nie een van hierdie vier stellings vals is nie. Sestig jaar nadat die Castro-broers en Che Guevara saam met hul kommunistiese kamerade die militêre diktatorskap van generaal Batista omvergegooi het, is Kuba 'n wonderlike, afskuwelike plek vol teenstrydighede, deurspek met ironie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X