Albinisme: Ek was ’n raaisel sonder ’n oplossing

IS JY WIT?

Albinisme: Ek was ’n raaisel sonder ’n oplossing

Haar lewe met albinisme is ’n lewe vol vrae, skryf TERRY-ANN ADAMS, skrywer van Those Who Live in Cages. Dit is ’n lewe van twyfel en angs. Maar dit is ook ’n lewe van nuwe ervarings.

  • 12 Februarie 2021
  • Mense & Kultuur
  • 5 min om te lees
  • Artikel 5 van 29
  • Terry-Ann Adams

MENSE vra my altyd hoe dit is om te lewe met albinisme; ek gaan hier probeer om die vraag te beantwoord. Sien, dis moeilik, want om te lewe met albinisme is om rond te loop met ’n kop vol vrae. Jy bevraagteken alles en vertrou niks.

Is dit ek of is dit my albinisme? Ek kan my albinisme en my gestremdheid opsom in daardie een vraag, want elke dag, met elke nuwe ervaring, elke hindernis of snedige opmerking, vra ek myself: Is dit ek of is dit my albinisme?

Een van my helderste herinneringe van kindwees is die eerste dag wat ’n kind my ’n “wit boer” genoem het. Wit boer as ’n belediging is ironies. Dit is ’n beklemtoning van my wit vel, maar ook die slinkse uittarting en herinnering dat al het ek ’n wit vel, is ek steeds nie ’n wit mens nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.