×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Doodgebore monumente móét leef

TASBARE SKAKELS MET VERLEDE

Doodgebore monumente móét leef

Die gedenktuin ter nagedagtenis van die Cradock Vier is oorgroei en vervalle slegs twee jaar ná sy opening op Menseregtedag in 2019. Miljoene rande en onmeetbare hartseer later lyk dit asof apartheid daarin geslaag het om selfs swart mense te laat glo in die waardeloosheid van swart lewens, skryf ABIGAIL CALATA.

LUIDENS berigte het die toerismedepartement byna R29 miljoen se belastinggeld in dié projek gestort, wat nou vir 'n tweede keer herleef moet laat word. Die vraag is egter of herstelwerk dié keer gaan plaasvind.

Navrae is aan die departement en die dorp se Inxuba Yethemba-munisipaliteit gerig. Slegs die munisipaliteit het by monde van sy woordvoerder, Kuhle September, terugvoering gegee. “Die departement van toerisme het die gedenktuin amptelik aan die munisipaliteit oorhandig. Ons is verantwoordelik vir die sekerheidsdienste en onderhoud daarvan. Tot dusver is slegs vir die sekerheidsdienste begroot,” het hy gesê. 

Die Fort Calata-stigting het in 'n onlangse verklaring gevra dat regeringslui “'n formele ooreenkoms met die families van die Cradock Vier sluit om die tuin te bestuur en te onderhou”. Die hoop is dat die families met steun vanuit die gemeenskap die werk doen terwyl die owerhede die geld beskikbaar stel. Volgens September is die dorpsraad in beginsel bereid om in dié opsig met die families saam te werk...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X