Gangsters en pastore van die Kaapse Vlakte

MISDAAD

Gangsters en pastore van die Kaapse Vlakte

ANNELIZE VISSER gesels met Carla van der Spuy, die skrywer van ’n boek oor die bendes wat die Kaapse Vlakte uiteenskeur en die voormalige bendelede wat nou lewens en siele probeer red.

CARLA van der Spuy se nuutste boek, Gangster, is omstreeks halftien Woensdagoggend by my voordeur afgelewer. Met ’n besige dag voor was my plan om net vinnig na die eerste paar blaaie te kyk, maar toe ek die boek toemaak, was die oggend verby en was daar bepaald, soos Carla in die inleiding skryf, “bloedspatsels onder my skoene”.

Ek wou Max se onlangse essay (https://www.vryeweekblad.com/mense-en-kultuur/2021-02-04-die-mensdom-is-toe-nie-inherent-boos-nie/) oor die mens se gawe vir deernis weer gaan lees. En ek wou taamlik dringend met die skrywer gesels – die glamorous 69-jarige skrywer en joernalis van Gauteng wat ure lank geduldig geluister het na soveel voormalige bendelede se stories oor die gruweldade wat hulle gepleeg het, en met die voordeel van die twyfel, ook na hulle verhale van vrymaking en ommekeer.

Gangster gaan oor luister eerder as oor skryf. Die stemme behoort aan pastore, gemeenskapswerkers en aktiviste, almal van die Kaapse Vlakte, en feitlik almal met die tatoes wat getuig van jare agter tralies en in die kloue van die “nommers” – die berugte tronkbendes wie se diepste geheime hulle steeds verswyg...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X