×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Wysheid uit die mond van ’n ma

DIE MOEDERSDAG-DOSSIER

Wysheid uit die mond van ’n ma

Daar is min dinge meer vertroostend as om te hoor dat jy nie die enigste of selfs die mees katastrofiese ma in die wêreld is nie, dat jou kinders nie vir die verderf bestem is nie, dat hulle selfs eendag weer met jou sal praat. En by wie hoor mens dit? By ander ma’s, natuurlik. Hier is ’n leeftyd van lesse deur ALETTA LINTVELT, JEANI JOHNSON, ANELDE GREEFF, ILZA ROGGEBAND, INGRID JONES en ADRI KOTZÉ.

Aletta Lintvelt | ’n Kompas om ons al twee veilig te bewaar

In ’n landdroskantoor het ek kort voor my 32ste verjaarsdag ’n ma geword. Ek het haar nege maande tevore op die sypaadjie voor my huis leer ken, ’n kind uit my woonbuurt wat ek soms met huiswerk gehelp het. Sy was agt.

Wat het my besiel? Ek wou nooit kinders hê nie. Sowat ses maande voor daardie dag in die hof, bevind ek my alleen in die badkamer. En daar in die middel van die dag, in die middel van my besige gedagtes, op die rand van die bad, het ek iets soos ’n stem gehoor. “Die kind gaan by jou kom bly, jy gaan haar grootmaak.” Die wete het swaar en waar diep in my kom lê. Net nie dit nie, het ek na bowe gekerm. En dadelik daarvan probeer vergeet...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X