Wysheid uit die mond van ’n ma

DIE MOEDERSDAG-DOSSIER

Wysheid uit die mond van ’n ma

Daar is min dinge meer vertroostend as om te hoor dat jy nie die enigste of selfs die mees katastrofiese ma in die wêreld is nie, dat jou kinders nie vir die verderf bestem is nie, dat hulle selfs eendag weer met jou sal praat. En by wie hoor mens dit? By ander ma’s, natuurlik. Hier is ’n leeftyd van lesse deur ALETTA LINTVELT, JEANI JOHNSON, ANELDE GREEFF, ILZA ROGGEBAND, INGRID JONES en ADRI KOTZÉ.

Aletta Lintvelt | ’n Kompas om ons al twee veilig te bewaar

In ’n landdroskantoor het ek kort voor my 32ste verjaarsdag ’n ma geword. Ek het haar nege maande tevore op die sypaadjie voor my huis leer ken, ’n kind uit my woonbuurt wat ek soms met huiswerk gehelp het. Sy was agt.

Wat het my besiel? Ek wou nooit kinders hê nie. Sowat ses maande voor daardie dag in die hof, bevind ek my alleen in die badkamer. En daar in die middel van die dag, in die middel van my besige gedagtes, op die rand van die bad, het ek iets soos ’n stem gehoor. “Die kind gaan by jou kom bly, jy gaan haar grootmaak.” Die wete het swaar en waar diep in my kom lê. Net nie dit nie, het ek na bowe gekerm. En dadelik daarvan probeer vergeet...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.