Sunny skies en identiteitsvrae

ROOINEK-ROCKERS

Sunny skies en identiteitsvrae

ANDRIES BEZUIDENHOUT skryf 'n ode aan ‘wit’ Engelse Suid-Afrikaanse musiek, 'n genre wat gedurig in spanning tussen inheems en internasionaal verkeer.

EK het in dieselfde straat as Duncan Faure grootgeword. Ek het hom nooit persoonlik ontmoet nie, maar die plaaslike volkslegende was dat die Afrikaanse skoolseuns hom in die straat afgeknou het as hy die bus Pretoria Boys High toe gevang het met: “Rooinek, rooinek!”

Hy was uiteindelik 'n lid van een van Suid-Afrika se eerste suksesvolle pop bands, 'n groep genaamd Rabbitt. Ek onthou hoe 'n parfuum na hul treffer “Charlie” genoem is – dit is op TV as 'n advertensie jingle gebruik. Soos soveel ander suksesvolle Engelssprekende Suid-Afrikaanse musikante is Faure egter later landuit. Hy woon nou in Kalifornië, waar hy steeds 'n suksesvolle loopbaan as musikant het; hy het musiek vir onder andere Elton John en Madonna geskryf.

In 'n sekere sin kan ’n mens seker sê hy’t dit gemaak. Suid-Afrika was te klein vir die tipe musiek waarin hy belanggestel het en mee goed is. 'n Hele paar ander Suid-Afrikaanse musikante is ook landuit om die groter Engelse wêreld te betree, 'n opsie wat natuurlik nie beskikbaar is as jy musiek primêr in Afrikaans of ander inheemse Suid-Afrikaanse tale maak nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.