×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Sunny skies en identiteitsvrae

ROOINEK-ROCKERS

Sunny skies en identiteitsvrae

ANDRIES BEZUIDENHOUT skryf 'n ode aan ‘wit’ Engelse Suid-Afrikaanse musiek, 'n genre wat gedurig in spanning tussen inheems en internasionaal verkeer.

EK het in dieselfde straat as Duncan Faure grootgeword. Ek het hom nooit persoonlik ontmoet nie, maar die plaaslike volkslegende was dat die Afrikaanse skoolseuns hom in die straat afgeknou het as hy die bus Pretoria Boys High toe gevang het met: “Rooinek, rooinek!”

Hy was uiteindelik 'n lid van een van Suid-Afrika se eerste suksesvolle pop bands, 'n groep genaamd Rabbitt. Ek onthou hoe 'n parfuum na hul treffer “Charlie” genoem is – dit is op TV as 'n advertensie jingle gebruik. Soos soveel ander suksesvolle Engelssprekende Suid-Afrikaanse musikante is Faure egter later landuit. Hy woon nou in Kalifornië, waar hy steeds 'n suksesvolle loopbaan as musikant het; hy het musiek vir onder andere Elton John en Madonna geskryf.

In 'n sekere sin kan ’n mens seker sê hy’t dit gemaak. Suid-Afrika was te klein vir die tipe musiek waarin hy belanggestel het en mee goed is. 'n Hele paar ander Suid-Afrikaanse musikante is ook landuit om die groter Engelse wêreld te betree, 'n opsie wat natuurlik nie beskikbaar is as jy musiek primêr in Afrikaans of ander inheemse Suid-Afrikaanse tale maak nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X