Jani en ET: die volledige bandopnames

SOETLIEF EN DIE ONDIER

Jani en ET: die volledige bandopnames

Die Eugène Terre'Blanche-Jani Allan-sage het in die laat 80's 'n saak van nasionale belang geword. Die volk wou weet: Was dit 'n fyn beplande set om 'n volksleier te diskrediteer; was dit dalkies prostaatprobleme; of had ons hier te make met twee patetiese, deurmekaar siele wat mekaar deur en deur verdien? Om die vrae te help beantwoord, het Vrye Weekblad die volledige bandopnames van albei partye se gesprekke bekom en dit in die uitgawe van 4 Augustus 1989 geplaas met slegs enkele snitte waar antisemitiese, anti-Afrikaanse, godslasterlike of obsene woorde of sinsnedes gesensor is.

Band een, kant een

Darlinkie! Gisteraand was vir my so mooi ek het vir jou ’n gedig geskryf. Maar ek gaan dit nie vir jou lees as jy my nie terugbel nie. Bel tog, my muchacho’tjie! Die Here weet, dis alleen hier . En hier is nie eens iets om te drink me. Oukei. Bel my. So long. As jy my nie gou bel nie, skryf ek sommer nog ’n gedig. Oukei. (Sug) So long. Jani Allan. (Sug) (Sug) (Sug) Bel my of ek (vloekwoord uitgehaal) en (vloekwoord uitgehaal) tot jy (obsene verwysing uitgehaal). Oukei? (Sug) Dis jou gedig, bokkie, net joune. Oukei? (Sug) Hoekom wil jy dit nie hoor nie? Dink jy miskien Afrikaans is ’n (vloekwoord uitgehaal) taal, of wat? Here, bel my tog. Dis so alleen hier. En die (drie vloekwoorde uitgehaal) van Aquila het al my brandewyn uitgesuip. Die (twee vloekwoorde uitgehaal), (Sug) Oukei? Oukei. (Onhoorbaar) (Sug) (Onhoorbaar) Oukei. Oukei. So long. Bel my, die gedig is vir jou. Ek wil dit vir jou lees. Niemand het nog ooit so iets moois vir jou geskryf nie. Die (godslastering uitgehaal) weet. (Sug) Dis so alleen hier. (Sug) Oukei, muchacho.So long. Oukei? Los my maar laat ek vrek hier. Ek·beteken mos (vloekwoord uitgehaal) vir niemand.(Sug) Hoekom? (Onhoorbaar) Hoekom? (Sug) Almal wil mos hê ek moet in my (vloekwoord uitgehaal) vlieg. En as ek dit doen, sal jy die eerste een wees wat huil, Oukei? Hoekom wil jy nie my gedig hoor nie? Hoekom? (Sug) So long, Jani Allan. Jy sal nog kruip en (obseniteit uitgehaal) agter my (obseniteit uitgehaal) aan.(Onhoorbaar) (Sug) Bel my. Oukei? Oukei. Dan lees ek vir jou. My darlinkie. My (vloekwoord uitgehaal).(Onhoorbaar) So long. Oukei? (Sug)

(Einde van boodskap)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.