Steve Smith se bakkies en die Sondag-blues

KAPTEIN KOEBAAI

Steve Smith se bakkies en die Sondag-blues

TINUS HORN skryf oor die geluk by die ongeluk, die Aussies en die Kiwi's se T20-eindstryd, Panado en pizza, en fokof wat glo twee k's moet hê.

DIE Sondag-blues skop vroeg in, so kwart oor elf. Daar’s ’n malle geklop aan die voordeur, en mens staan maar op en maak oop, want dalk is dit die polisie wat ’n tip-off gekry het oor die outjie, straataf, wat dud magic mushrooms verkoop, en hulle wil ’n verklaring afneem sodat hulle hom kan arresteer.

Maar nee. Dis twee middeljarige mans in grys pakke, een met ’n snor, elkeen met ’n Afrikaanse Woordelys en Spelreëls onder die arm. Van die Akademie vir Wetenskap en Kuns. Wil hulle mens kom staan vertel mens spel “fokof” met twee k’s.

Daar is darem koffie, maar ’n Panado-boksie bly leeg, al skud mens hom hóé, die kombuis is ’n disgrace, en die pizza-skyf wat mens vir ontbyt weggesit het, het onverklaarbaar op die vloer beland en die miere was eerste daar...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.