My lewe met Karel Schoeman

WAAR IS OOM VOORTMAN?

My lewe met Karel Schoeman

TOKELO LEKULA vertel sy storie van grootword op Trompsburg, geboortedorp van die skrywer Karel Schoeman.

MY ouers kon my nie bly maak nie. My ouers kon nie alles bekostig nie. My ouers het swaargekry en God het iemand soos Karel Schoeman met ’n doel in my lewe gesit.

Ek was net ’n klein seun met groot drome in hierdie klein dorpie wat Trompsburg is. Ons huis was nie te ver van die kleuterskool af wat ek bygewoon het nie. Tussenin het my ma vir Karel Schoeman gewerk.

Maar dit was meestal op Saterdae en sommige Saterdae sou ek by die huis bly, want my ma het nie altyd die krag gehad om my te dra nie. Die kleuterskool wat ek bygewoon het, se kos was nie ordentlik nie en dit sou my maag laat werk het. Karel het nie van dit gehou nie, want ek het begin siek te word...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X