My lewe met Karel Schoeman

WAAR IS OOM VOORTMAN?

My lewe met Karel Schoeman

TOKELO LEKULA vertel sy storie van grootword op Trompsburg, geboortedorp van die skrywer Karel Schoeman.

  • 17 Desember 2021
  • Mense & Kultuur
  • 8 min om te lees
  • artikel 9 van 26
  • Tokelo Lekula

MY ouers kon my nie bly maak nie. My ouers kon nie alles bekostig nie. My ouers het swaargekry en God het iemand soos Karel Schoeman met ’n doel in my lewe gesit.

Ek was net ’n klein seun met groot drome in hierdie klein dorpie wat Trompsburg is. Ons huis was nie te ver van die kleuterskool af wat ek bygewoon het nie. Tussenin het my ma vir Karel Schoeman gewerk.

Maar dit was meestal op Saterdae en sommige Saterdae sou ek by die huis bly, want my ma het nie altyd die krag gehad om my te dra nie. Die kleuterskool wat ek bygewoon het, se kos was nie ordentlik nie en dit sou my maag laat werk het. Karel het nie van dit gehou nie, want ek het begin siek te word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.