×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Roeping gevind in tente vol witgekalkte kinders

ONBAATSUGTIG

’n Roeping gevind in tente vol witgekalkte kinders

Toe ’n 46-jarige Namibiër sy onderwysdiploma kry, kon hy omtrent op enige plek in die land 'n onderwyspos kry. Maar Jacob Undari is terug na sy tuiswêreld van kalkvlaktes en skooltente om sy Himba-kinders te gaan help, skryf CHRIS BEDEKER.

  • 16 Maart 2022
  • Mense & Kultuur
  • 5 min om te lees
  • Artikel 5 van 9
  • Chris Bedeker

DIE laaste student wat ek deur die wiskunde van Namibië se basiese onderwysdiploma (BETD) vir ongekwalifiseerde onderwysers gehelp het, was Jacob Undari. Hy was die enigste student in sy jaargroep; dus het ons ’n hegte verhouding opgebou.

Jacob was ’n Himba en was in die weermag voor Namibië se onafhanklikheid. Nie Swapo (die South West Africa People’s Organisation) nie, maar ’n lid van die Suidwes-Afrika-gebiedsmag – dus aan die verkeerde kant. 

Hy was nog ’n tiener toe hy daar as spoorsnyer begin het. Ná die oorlog was hy werkloos en sonder enige skoolopleiding. Hy skryf hom toe as 29-jarige in by Non-Formal Education (NFE) se geletterdheidsklasse vir graad 1. Ses jaar later maak hy graad 12 klaar by die Namibian College for Open Learning (Namcol)...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X