×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Kook met koffie

BAIE GRADE VAN KOFFIEWEES

Kook met koffie

Koffie is nie net vir drink nie, sê LIENTJIE WESSELS. Sy het met koffie in kos begin eksperimenteer en deel hier van haar resepte vir 'n nuwe boek waaraan sy en haar uitgewer, Annake Müller, in die grendeltyd begin werk het.

KOFFIE is nie net bitter of soet nie. Tussenin is daar baie grade van koffiewees. My eie reis het met my ma se kitskoffie begin, maar gelukkig is ek heel jonk bekeer tot the real thing.

Ek het op hoërskool begin met gereelde cappuccino's by Annabelle’s in Sunnyside, Pretoria. Dit was reg langs die ikoniese Exclusive Books, die uithangplek van mense wat as ernstig en ingelig beskou is. Natuurlik was dit in die tyd voor Wikipedia en alle ander soekenjins en toe mens in boekwinkels en biblioteke gaan soek het as jy iets spesifieks wou weet of wou bybly met kunsgebeure. Dit was ook in die dae toe ek meer koffie as wyn gedrink het en soos die meeste tieners en jongmense in Sunnypark uitgehang het, want dit was die hoogtepunt van koel.

Ek het vandag nog ’n groot liefde vir ’n goeie cappuccino wat tot sy koffieglorie kom in die hande van ’n behendige barista. Jy moet die liefde en die passie in daai koppie kan proe – nie almal het die talent nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X