×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Dis sjerrie – of is dit?

GOEIE OU OBIES

Dis sjerrie – of is dit?

Julle kan dink wat julle wil, maar die mense, hulle is gaande oor Obies. Hulle koop, skink en drink dit uit ’n verstommende reeks bottels klein tot groot – uniek in die wynbedryf. En, ja, daar’s ’n papsak-in-’n-boks ook. Maar dis nie ’n van-hier-se-wyn nie. Dit kom, inderdaad, vir erfenisstatus in aanmerking, want dit kom ’n lang, lang pad en derduisende liters daarvan is al gedrink, vertel MELVYN MINNAAR.

DIT heet amptelik Sedgewick’s Old Brown. (Dis een van die drankmaatskappy Distell se grootste, mees gesogte handelsmerke. Almal wonder of Heineken, wat met ’n aanbod van baie euro’s vir Distell ogies gemaak het, ook Obies as deel van die kopie inpalm.)

Sedgewick’s Old Brown (nee, daar’s nie Afrikaans iewers op die bottel nie, al skat ek baie praat ons taal om die skinktafel) is legendaries en langer as ’n eeu op die mark.

Dis uniek. Dit draal in ou vissermanne se romantiese geheue van groot vangste, en is verpligtend in vandag se seevaart-proviand. Dis vir jagtogte en voorstedelike opskoppe, vir ouetehuis-partytjies en eensaam-en-alleen op Oujaarsaand. Stories van die see is deel van die legende, so ook die ontstaan van hegte, bloedwarme vriendskappe. Dis lekker teugie-vir-teugie, warm in die winter, soos sonbruin verkoel in die somer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X