BOEKBEDONNERD nr. 44 | Sokkerrampokker, selfdood, romantiese ...

LEESTYD

BOEKBEDONNERD nr. 44 | Sokkerrampokker, selfdood, romantiese spanning, en die Swatland

In hierdie week se uitgawe skryf DEBORAH STEINMAIR oor die poësiedebuut van Ashwin Arendse wat haar omgeboul het, asook boeke van Nikolaos Kirkinis (oor die lewe van die sokkerster Junior Khanye), Charlotte Leonard (oor 'n vrou se lewe ná haar man se selfdood) en Stacey Abrams (Fifty Shades of Grey ontmoet Silence of the Lambs).

Moderne tragedie oor ’n sokkerrampokker

Ghetto Ninja: The Junior Khanye Story deur Nikolaos Kirkinis

Junior Khanye was ’n stoute seun, ’n helleveeg, ’n onhebbelike bliksem aan wie daar geen salf te smeer was nie. As kind in Daveyton was Bruce Lee sy held en wou hy ’n ninja wees. Hy het ure geoefen en baie rats en soepel geword. Daarna was dit dans. Toe hy die eerste keer op ’n (stowwerige) sokkerveld beland, het hy almal se asem weggeslaan met sy moves. Hy kon dribbel soos Maradona, hy het ’n spesifieke soort township-groove na die spel gebring en kringe om sy opponente gedans. Sy opgang was meteories...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.