Die lewende dooies van Rwanda

Terug in die bloedspore

Die lewende dooies van Rwanda

Op 7 April is dit 25 jaar sedert die Rwandese volksmoord – die grootste menseslagting sedert die Tweede Wêreldoorlog. JACQUES PAUW gaan terug na Nyarubuye, waar sy beskouing van die wêreld vir altyd verander het.

SOOS 25 jaar gelede plof vet reëndruppels teen die voorvenster net duskant Kibungo in die suidooste van Rwanda. Toe draai die hemel sy krane oop. ʼn Plaat roesrooi water stroom oor die pad terwyl vroue onder ʼn verflenterde sambreel laat spaander vir skuiling...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X