Wapenskandaal: As die meeste bote en vliegtuie ten minste nog in ...

SPESIALE VERSLAG

Wapenskandaal: As die meeste bote en vliegtuie ten minste nog in diens was ...

Duikbote en vegvliegtuie was dalk nie wat ons nuwe demokrasie ná 1994 die nodigste gehad het nie, maar ten minste het ons ná die groot wapentransaksie ’n parate, moderne weermag gehad, reg? Nie eintlik nie. ERIKA GIBSON het gaan ondersoek instel en bevind dat meer as die helfte van die wapentuig in die werkswinkel, die skrootwerf of aan die oproes is.

Suid-Afrika het destyds R6 biljoen vir die vier skepe betaal. Vyf jaar se onderdele is ook by die Duitse Fregatkonsortium aangekoop. Sedert 2011 is die vloot met die fregatte ingespan om langs die ooskus van Afrika in die Mosambiek-kanaal te help met seerowerpatrollies...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X