Cyril: Ons wag op die kaptein

RUBRIEK

Cyril: Ons wag op die kaptein

Daar is geen manier waarop ons nou kan bereken of Cyril Ramaphosa se strategie om in die naam van party-eenheid konfrontasie met sy teenstanders te vermy, goed of sleg vir hom was nie. MAX DU PREEZ begin wonder of die president hom dalk nie totaal misreken het nie.

EK het die laaste twee jaar telkens Ramaphosa se versigtige, langsame strategie om sy party in een stuk te hou en te wag dat sy vyande hulself ophang, verdedig teen kritici wat sê hy het nie ruggraat nie; hy wil almal ter wille wees.

Daar is genoegsame bewyse dat dié strategie inderdaad in sekere opsigte gewerk het. Sy teenstander by die Nasrec-verkiesing in Desember 2017, die Jacob Zuma-proksie Nkosazana Dlamini-Zuma, is byvoorbeeld nou so half aan sy kant en die ANC in KwaZulu-Natal is nie meer vir hom so 'n groot probleem nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Registreer gratis om voort te gaan. As jy reeds geregistreer het, meld aan hieronder.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X