Hel op die spore: elke rit op 'n Prasa-trein kan jou laaste wees

SPESIALE VERSLAG

Hel op die spore: elke rit op 'n Prasa-trein kan jou laaste wees

Die Spoorvervoeragentskap van Suid-Afrika (Prasa) speel daagliks Russiese roulette met die lewens van meer as 1,4 miljoen van die armste Suid-Afrikaners, waarsku SONJA CARSTENS, 'n adjunk-hoofsekretaris van die United National Transport Union.

DIE land se treinpassasiervervoerstelsel is in so 'n benarde situasie dat die spoorvervoerreguleerder (RSR), die statutêre waghond oor treinveiligheid in Suid-Afrika, Prasa van “growwe nalatigheid en moedswillige wangedrag” beskuldig het.
In ʼn brief van die RSR aan Prasa wat in Vrye Weekblad se besit is, moes dié semi-staatsinstelling redes gee waarom strafregtelike klagtes vir oortredings van die Wet op die Nasionale Spoorvervoerreguleerder (National Railway Safety Regulators Act van 2002) nie teen sy topbestuur ingedien moet word nie.
Prasa se topbestuur het in reaksie opnuut belowe om dinge reg te ruk en gevolglik het die RSR steeds nie strafregtelike klagtes ingedien nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X