‘Ja, maar’ oor onteiening sonder vergoeding

Meningsverskil

‘Ja, maar’ oor onteiening sonder vergoeding

Die presidensiële adviespaneel oor grondhervorming en landbou stel inderdaad 'n wysiging aan die Grondwet voor om onteiening sonder vergoeding toe te laat, maar daar lê duidelik 'n lang proses voor voordat dit toegepas kan word. MAX DU PREEZ het 'n eerste weergawe van die paneel se ongepubliseerde verslag onder oë gehad.

PRESIDENT Cyril Ramaphosa se paneel van kenners wat hom oor grondhervorming moet raad gee, was toe allesbehalwe eenparig.

Buiten die instemming met die ANC se eis dat die Grondwet verander word, was daar ook skerp verskille oor onder meer teenstand teen titelaktes in kommunale gebiede, nuwe belasting op landbougrond, 'n sterk voorkeur vir klein- en bestaansboere eerder as kommersiële boere en 'n moratorium op alle plaasuitsettings.

Die president van AgriSA, Dan Kriek, en die vooraanstaande megaboer Nick Serfontein het hul besware amptelik deur hul medepaneellede laat aanteken...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Registreer gratis om voort te gaan. As jy reeds geregistreer het, meld aan hieronder.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X