SPESIALE VERSLAG | HKGK met water...

STANK VIR DANK

SPESIALE VERSLAG | HKGK met water...

Op Kimberley word water elke aand afgeskakel. In Noordwes se Tswaing-munisipaliteit is boorgate die enigste uitweg (vir diegene wat dit kan bekostig). Dorpies naby Vryburg, Stella en Schweizer-Reneke se munisipale water is maande al af, terwyl dit in die noorde van KwaZulu-Natal so droog is dat ’n emmer water vir tot R5 verkoop kan word. Dit is maar enkele voorbeelde uit ’n landwye krisis wat véél, véél groter as Eskom gaan wees. Vergeet van die pyn van beurtkrag, hier kom beurtwater. Die afgelope paar dae se goeie reën oor groot dele van die land gaan min doen om die krisis af te weer, en die blote omvang gaan die meeste Suid-Afrikaners onkant vang, skryf YOLANDI GROENEWALD.

DIE vragmotors kom in gelid die straat af.
Van die oostekant van Makhanda, voorheen bekend as Grahamstad, kan ’n mens net-net die dorp se historiese kloktorings op die horison sien uitsteek: die langwerpige suil van die Rhodes-Universiteit, langs hom die spitstoring van die Nederduitse Gereformeerde Kerk in rooi bakstene en ’n ent verder die toring van die Katedraal van St. Michael en St...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X